Recept taggade med Växtbaserat

Tabbouleh, bladpersiljesallad med bulgur

På många libanesiska restauranger i Sverige serveras en meze-rätt som kallas tabbouleh, och innehåller ganska mycket bulgur.

Grundrecept: Koka bulgur

Bulgur är vetekorn, som klippts i mindre bitar och förbehandlats med ånga för att koktiden ska bli kortare. Smaken är nötig och den ska inte kokas för länge, utan ha visst tuggmotstånd. En deciliter bulgurkorn ger tre deciliter färdigkokta.

Grönsakswok

Att woka är en tillagningsmetod som passar perfekt när du ska tillaga grönsaker, kål och strimlade rotfrukter.

Tapas: Auberginefylld avokado

De här läckra fyllda avokadohalvorna brukar våra vänner Curre och Karin bjuda på när de gör tapas. Kryddningen av auberginefyllningen kommer från den spanska rätten pez de tierra, ört och spiskumminkryddade friterade auberginestänger.

Ugnsrostade mandlar

Rostade mandlar är en typisk spansk inledning på middagen eller före tapasbordet. Servera mandlarna på spanskt vis tillsammans med ett glas sherry. De passar även som tilltugg till nästan alla andra drinkar och coctails.