Jägmästarbiff, till många

Innanlår av vildsvin passar perfekt att tillaga på samma sätt som sjömansbiff. Använd hemgjord viltfond eller utspädd färdigköpt. Om du använder laktosfritt smör blir den här rätten både gluten- och laktosfri.
KSLA-tips inför servering: En avlång 3-liters glasform är lagom till 10 personer.

Gör så här

  1. Tina djupfryst kött till hälften. Skär det i 5 mm tjocka skivor. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det i smör i omgångar i en gjutjärnspanna. Värm konvektionsugnen till 160°.
  2. Lägg upp köttet på ett bleck/i en kantin. Häll på viltfond så att det täcker, tillsätt enbär och lagerblad och sjud köttet i konvektionsugnen tills det är mört, ca 15 minuter.
  3. Skala och skiva löken och bryn den i smör i samma panna som du brynte köttet. Sänk värmen till låg och låt löken fräsa ca 15 minuter så att den blir genomskinlig och gyllenbrun. Rör om då och då.
  4. Smörj ett GN 1-bleck. Lägg i potatisen och den brynta löken. Ställ in i ugnen och häll på viltfond så att det täcker.
  5. Koka i konvektionsugnen på 160°. Potatisen ska bli nätt och jämns mjuk, det tar ca 20 minuter beroende på sort och hur tjocka skivorna är.
  6. Varva potatis/ lök och kött i serveringsgryta/ grytor. Sila all buljong och smaka av den. Eventuellt kan mer salt behöva tillsättas. Fördela buljongen över potatisen och köttet och håll varmt till servering.
  7. Servering: Servera jägmästarbiffen med inlagda rödbetor och/eller inlagd gurka.