Recept taggade med Koka

Grundrecept: Koka vit sparris

Att koka vit sparris är en konst, men inte en av de svårare. Noggrann skalning, så djup att den tvärstrimmiga strukturen i sparrisköttet blottläggs, gör att gästerna slipper trådiga tuggor när de äter.

Vitkålssoppa med fläsklägg

Om du kokar fläsklägg, till exempel för att servera med rotmos, får du en fin fläskbuljong som du kan använda som stomme i en soppa. Tillsammans med brynt vitkål tar du tillvara rester av köttet och får en snabblagad soppa.

Kristinas kalkonfärssås med spaghetti och krispig sallad

Den här läckra såsen av kalkonfärs bjöd mina vän Kristina och hennes man Stig på vid en god och enkel middag. Den krispiga salladen blev ett fantastiskt gott komplement.

Förrättssoppa med kalvbuljong, tortelloni och parmesan

I den italienska måltiden ingår oftast flera rätter än vad vi är vana vid. En klar buljong med grönsaker och pasta serveras ofta som primo piatto, rätten mellan antipasto (förrätt) och secondo piatto (huvudrätt).

Vitello tonnato

En klassiker från Piemonte-området i nordvästra Italien, där den serveras som secondo piatto, det vill säga huvudrätt efter antipasto och primo piatto. Köttet serveras med en kryddig och smakrik sås på majonnäs, sardeller, tonfisk och kapris.