Förrättssoppa med kalvbuljong, tortelloni och parmesan

I den italienska måltiden ingår oftast flera rätter än vad vi är vana vid. En klar buljong med grönsaker och pasta serveras ofta som primo piatto, rätten mellan antipasto (förrätt) och secondo piatto (huvudrätt).
Den här enkla soppan av kalvbuljong, grönsaker och färska tortelloni (som är något större än tortellini) är inte bara god, den är också väldigt snabblagad.

Gör så här

  1. Ansa purjolöken och hacka den. Skala moroten och skär i fina tärningar. Strimla bleksellerin på längden och skär sedan tvärt över i fina tärningar.
  2. Hetta upp oljan i en gryta och fräs lök, morot och selleri i oljan på låg värme. Höj temperaturen, häll på buljongen och låt sjuda ett par minuter på medelvärme.
  3. Tillsätt tortellinin och koka upp igen. Sänk värmen till låg och sjud 2 minuter (eller enligt anvisning på förpackningen) tills tortellonin är mjuk.
  4. Häll upp soppan i förvärmda djupa tallrikar och servera genast, rykande het. Servera med riven parmesan att strö över.

Resursklok kommentar

Laga den här soppan när du har hemlagad kalvbuljong. Kanske har du kokat en kalvstek till vitello tonnato och fått buljong över.