Recept taggade med Steka i panna

Grundrecept: Dinkelpannkakor

Det här är ett grundrecept på pannkakor. Det allra bästa sättet att steka pannkakor är i en uppvärmd gjutjärnspanna i duktigt med smör. Då får du fina, gyllene pannkakor med frasig kant. Ha en stekspade och en gaffel till hands när du steker.

Så här steker du prinskorv

Prinskorv är ett inslag på det svenska smörgåsbordet och till vickning. Den är också god som lunch (eller frukost) tillsammans med äggröra. När du ska välja prinskorv, välj gärna en riktigt god kvalitet som är handflätad och alspånsrökt.

Grundrecept: Köttbullar

Ofta köper vi färdiga, men varför inte pröva att laga köttbullarna från grunden? I en del recept blandar man ner ströbröd som fuktats i mjölk i köttbullarna. Det tycker inte jag behövs. Stek köttbullarna i duktigt med smör, så får du fin yta och fin smak.

Blodpudding med bacon

Blodpudding är en gammal svensk husmansklassiker. Nystekt i smör tillsammans med vitkål och lingon är den en delikatess. Blodpudding är mycket järnrikt och att servera bacon till är bra, eftersom den så kallade köttfaktorn gör att järnet bättre tas upp av kroppen.

Grundrecept: Stekt entrecôte i skivor

Rent kött är rikt på protein, järn och andra nyttiga ämnen. Ju mörkare kött desto mer järn. Entrecote stekt i skivor serverade med bearnaisesås är en klassiker.