Ann-Maris soppa

En riktig vardagsfavorit. Jag vet inte hur många gånger jag har lagat den här soppan genom åren, både hemma och i olika offentliga kök där jag har lagat mat åt elever, kollo-barn eller vuxna gäster.
En mixer eller mixerstav är till god hjälp när du ska laga den här lena, goda soppan. Om du inte vill ha en helt vegetarisk rätt kan du komplettera med bröd med köttpålägg.
Originalreceptet kommer från Dagens Nyheters matskribent Anna Bergenström.

Gör så här

  1. Skala potatis och morot och skär i mindre bitar. Ansa och skölj purjolöken. Skär den i mindre bitar. Fräs purjon i smöret i soppgrytan. Krydda med timjan.
  2. Skär tomaterna i grova tärningar. Lägg över dem i grytan med purjolöken tillsammans med morötter och potatis.
  3. Häll på buljongen och låt koka upp. Sänk värmen och sjud grönsakerna mjuka.
  4. Mixa soppan, lite i taget. Häll tillbaka i soppgrytan. Hacka broccolibuketterna och koka hacket mjukt i soppan.
  5. Blanda samman den rivna osten med oregano. Strö över soppan vid servering.

Tips
-Färska tomater kan bytas ut mot 500 g krossade tomater
-Om du vill krydda soppan ytterligare blir den god med Herbamare örtsalt eller lite sellerisalt.