Blomkål med potatis

En av mina absoluta indiska favoriter som jag sällan missar att beställa om jag går på indisk restaurang. På menyn heter den Phool gobi aur aloo ka bhaji. Rätten är enkel att laga hemma och blir jättegod. Den en kan serveras som tillbehör, den passar särskilt bra till lamm, eller som ensamrätt med naan, indiskt bröd. Eftersom rätten innehåller potatis, fast i liten mängd, märks den GI röd.

Gör så här

  1. Dela blomkålshuvudet i jämnstora buketter. Skala potatisarna och dela dem i jämnstora bitar som är mindre än blomkålsbuketterna. Skala och hacka lök och tomater. Skala vitlöksklyftan.
  2. Häll vatten i en kastrull och koka upp. Lägg i potatisen tillsammans med lök, tomater, chilipeppar, gurkmeja, paprikapulver och salt. Pressa ner vitlök och ge allt ett uppkok.
  3. Sänk värmen och sjud tills potatisen är börjar mjukna. Tillsätt då blomkålen och fortsätt att sjuda tills blomkålen är nästan mjuk. Häll av vattnet genom en sil och låt grönsakerna rinna av noga.
  4. Värm oljan till medelvärme i en stekpanna. Lägg i grönsakerna och fräs dem några minuter tills blomkålen och potatisen fått färg och är mjuka. Strö över koriander före servering.

röd chili perublomkålshuvud butikvinterpotatisblomkål med potatis ingredienserblomkål med potatis making 2blomkål med potatis making 1blomkål med potatis making 3blomkål med potatis i traktörpanna

 

Serveringstips

»Naan