Carpaccio på lax, räkor och kräftstjärtar

Carpaccio är egentligen en klassisk italiensk rätt på oxfilé, men begreppet carpaccio har kommit att betyda ungefär ’tunna skivor av något gott med dressing på’. Kallrökt lax lämpar sig alldeles utmärkt för att serveras i flortunna skivor med skaldjur och en härlig dillolja. Vi använde svensk, kallpressad rapsolja.

Gör så här

  1. Lägg ut laxskivorna på 4 tallrikar eller ett stort serveringsfat.
  2. Räk- och kräftstjärtsallad: Lägg räkorna och kräftstjärtarna i en bunke. Klicka på majonnäs och strö på citronpeppar. Vänd ihop till en krämig sallad.
  3. Dillolja: Rör samman olja, dill och salt.
  4. Toppa laxen med räksalladen och droppa eller skeda över dilloljan. Lägg på dillvippan och citronen och servera genast.