Lite som dillkött, fast mycket mer snabblagat. Den här goda kycklingrätten lagar du på samma tid som det tar att koka ris eller potatis att servera till. Det går fint att dubblera receptet, som då räcker till 4.

Gör så här

  1. Vill du servera kokt potatis till dillpippin, börja med att skala och koka potatisen.
  2. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Finhacka dillen.
  3. Häll crème fraiche, fond och citronsaft i en kastrull. Rör om och koka upp. Sänk värmen till låg och sjud ihop såsen något. Smaka av såsen och krydda med citronskal, salt och peppar.
  4. Lägg ner kycklingen och koka upp igen. Sänk värmen till låg och sjud tills kycklingen är tillagad rakt igenom. Rör om då och då.
  5. Vänd ner dillen sist av allt. Servera genast.

Tips
Det funkar även fint att göra dillpippi på kokt kycklingbröst eller av färdiggrillad kyckling.

 

Serveringstips

»Kokt vinterpotatis