När jag gick i skolan fick vi falukorv med stuvad spenat. Jag var förmodligen en av de få elever som tyckte om den rätten. Ännu mer gillar jag stekt falukorv med gräddkokt spenat. Snabblagad husmanskost och en jättegod vardagsmiddag.
Gör så här
- Skär falukorven i skivor. Skala och koka potatisen. Falukorven och spenaten blir klara ungefär samtidigt som potatisen.
- Skölj spenaten noga om den inte redan är sköljd. Lägg den i kall stekpanna, hetta upp och låt lite av vätskan koka bort. Lägg ner en klick smör och fräs spenaten på låg värme.
- Krydda med salt, peppar och muskot. Lägg över i en kastrull och häll på grädden. Koka upp, sänk värmen till låg och låt puttra medan du steker falukorven.
- Hetta upp smör i en stekpanna. När smöret tystnat, sänk värmen till medel och stek falukorvsskivorna i omgångar tills de är fint brynta.
- Servering: Servera falukorven med spenaten och kokt potatis.