Förrättscocktail på tångkaviar och sötlupin, till många

Vår egen förrättscocktail, skapad för de gäster som föredrar helt växtbaserad kost.

Gör så här

  1. Plocka bladen av sallatshuvudena och lägg dem i isvatten.
  2. Skär selleristjälkarna i tunna skivor. Skär gurkan i tärningar. Lägg selleri, gurka, tångkaviar och sötlupin i en bunke och blanda samman.
  3. Vinägrett: Blanda samman salt, peppar och vinäger. Vispa ner senap och olja.
  4. Spara 10 små, vackra sallatsblad till dekoration. Låt resten av bladen rinna av i durkslag eller torka dem i salladsslunga. Strimla sallatsbladen. Blanda samman den strimlade sallaten med blandningen i bunken.
  5. Fördela salladen i vackra glas eller cocktailskålar. Förvara kallt till servering.
  6. Servering: Droppa försiktigt vinägretten över salladen. Dekorera med sparade sallatsblad, dillkronor och tångkaviar. Servera genast.