Görans fläskkarré till många

Den här rätten är en familjefavorit från vårt hemmakök. Den är inte tillkrånglad på något sätt, enkla och rena smaker, men så god att man vill äta den om och om igen. Jag lagar den i köket hos Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA, och den är minst lika populär där.
Om du inte är så förtjust i hetta är det bara att utesluta chilifrukten. Rätten får mycket smak ändå av paprika och tomat.
Det kan tyckas en smula omständligt att först bryna karrén i skivor, sedan strimla och så steka alltihop igen. Men det underlättar att hantera köttet på det viset, och det gör det enklare att skära bort eventuellt fett som man inte vill ha med.

Gör så här

  1. Skär köttet i skivor. Krydda köttet med salt och peppar och bryn det ordentligt på båda sidor. Stek köttet inte mer än halvfärdigt.
  2. Ansa och hacka paprika och tomat. Skär chilifrukten på längden, skrapa bort kärnorna och finhacka fruktköttet. Skala lökarna och skiva dem som ska vara till själva grytan och finhacka dem som ska vara till servering.
  3. När köttskivorna svalnat lite, skär dem i 1 cm breda strimlor. Fräs köttstrimlorna och lägg upp på bleck.
  4. Stek den skivade löken gyllenbrun i samma panna som köttet stekt för att ta vara på den goda köttsaften. Lägg över i blecket tillsammans med köttet.
  5. Fräs paprika, tomat och chili fräsa helt kort. Lägg över i blecket och blanda samman kött, lök, paprika, tomat och chili.
  6. Förbered tillbehören, kokt potatis, skålar med finhackad lök och skålar med gräddfil.
  7. Servering: Värm grytan i konvektionsugnen tills köttet är genomstekt. Servera med tillbehören.