Den här matiga lunchsalladen var en riktig favorit på Tilias sommarläger. Den kan serveras som ensamrätt eller kompletteras med souvlaki-spett eller något annat. Grekiskt bröd och tzatziki är gott till.

Gör så här

  1. Dressing: Pressa ut citronsaften. Häll den i en bunke och tillsätt olivolja, salt och peppar. Blanda samman och ställ svalt till servering.
  2. Skala lökarna strimla och lägg i ett bleck. Strö över salt, låt ligga i 5 minuter och flytta över löken till en finmaskig sil. Spola hastigt av i iskallt vatten. Låt löken rinna av.
  3. Strimla isbergssalladen. Lägg strimlorna i iskallt vatten. Skär fetaosten i tärningar. Skär gurkan i tärningar. Skär tomaterna i skivor. (Om du använder bifftomater kan de behöva delas på hälften.)
  4. Låt isbergssallaten rinna av i durkslag. Lägg sedan upp den i bleck eller på stora fat. Fördela spenatbladen ovanpå. Lägg på feta, tomat, gurka och lök. Dekorera med oliver. Så här långt kan salladen förberedas.
  5. Servering: Droppa över dressingen och servera genast.

grekisk-sallad-specialkost-tilia-somm-2015 grekisk-sallad-soluvlaki-tzatziki-tilia-somm-2016 grekisk salladtomatskivor-tilia-somm-2015 svarta-oliver-durkslag-tilia-somm-2015 rodlok-marinad-tilia-somm-2015 isbergssallad-tilia-somm-2016Tzatziki olivolja 2

Serveringstips

Gott till
»Tzatziki till många