Det här fruktiga kokosriset är väldigt gott till mat med mycket hetta. Serverar du det till en mildare rätt kan du lägga till finhackad chili.

Gör så här

  1. Låt mangotärningarna tina. Låt dem rinna av i en finmaskig sil.
  2. Skölj riset. Lägg riset i en stor bunke och häll på ljummet vatten. Rör runt med en trägaffel. Häll bort vattnet, som nu är fullt av stärkelse. Upprepa 3-4 gånger eller vattnet klarnar.
  3. Blötlägg sedan riset med nytt, ljummet vatten och låt stå i rumstemperatur ca 30 minuter.
  4. Häll riset i en finmaskig sil och låt rinna av ordentligt, ca 5 minuter.
  5. Koka upp kokosmjölken i en kastrull. Koka också upp någon deciliter vatten ifall kokosmjölken inte täcker riset när det ska kokas.
  6. Hetta upp oljan i en kastrull, häll i riset och rör runt varsamt under ca 30 sekunder. Strö ner saltet och häll på kokosmjölken. Den ska täcka riset med 1 cm. Häll på lite hett vatten tills det täcker.
  7. Lägg på lock på kastrullen, låt koka upp och sänk sedan värmen till låg. Låt riset sjuda ca 15 minuter. Lyft av riset från värmen och låt det stå under lock ca 10 minuter.
  8. Hacka koriandern grovt. Fluffa till riset med en gaffel. Vänd ner kokosflingorna och toppa med mango och koriander. Servera genast.

Serveringstips

Gott till

»Kristinas laxpaket med kokos och chili