De här goda laxpaketen bjuder min vän Kristina på. Till laxen bjuder hon på basmatiris som hon kokar i kokosmjölk och sedan vänder hon ner kokosflingor i riset.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Lägg ut foliearken på arbetsbänken och placera laxbitarna på.
  2. Dela chilin på längden och ta bort kärnorna. Finhacka fruktköttet. Hacka koriandern.
  3. Dela limen och skär hälften i klyftor. Pressa den andra hälften över laxbitarna.
  4. Strö salt över fisken, och fördela kokos, chili och koriander över. Klicka på smöret och lägg en limeklyfta på varje.
  5. Vik ihop foliearken och flytta över fiskpaketen till en ugnssäker form.
  6. Baka fisken i ugnen ca 20 minuter. Innertemperaturen ska vara 57-60°.
  7. Servera fisken genast med goda tillbehör.

Serveringstips

»Kristinas kokosris