Laxtartar med asiatiska smaker

Den här läckra förrätten bjöd Helena (ni vet, hon som lagar så god mat) på när vi hade nyårsmiddag hemma hos henne.
Jag hjälpte bara till med att lägga upp och servera.

Gör så här

  1. Skär laxen i små tärningar, 2 x 2 mm. Lägg dem i en skål.
  2. Skala och riv ingefäran och skär gräslöken smått. Lägg över i skålen.
  3. Vänd ner olja, lime, salt och peppar. Lägg över tartaren i en glasform, sätt på locket och ställ i kyl till servering.
  4. Sojamajonnäs: Blanda samman majonnäs och soja, och lägg över i spritspåsen. Förvara i kyl till servering.
  5. Skär gräslöken till servering smått. Skär lime och rädisor till servering i skivor. Snitta limeskivorna. Lägg i burkar med lock och förvara i kyl. Så här långt kan rätten förberedas.
  6. Servering: Ställ ut serveringsassietterna och lägg på machesallat. Skeda upp tartaren och lägg på. Lägg på lime, rädisor, majskakor och koriander. Spritsa på sojamajonnäs. Strö över gräslök och sesamfrön.