Lövbiff med äggula och pepparrot

En restaurangklassiker. Du som inte tänker på kolhydraterna kan servera rätten på klassiskt manér med potatismos. Hoppar du över moset kan du istället servera en matig sallad till.

Gör så här

  1. Börja med att göra potatispuré, om du vill servera det till. Gör annars i ordning en matig sallad.
  2. Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda. Krydda båda sidor med salt, peppar och vitlökspulver.
  3. Skira äggen, d v s dela dem i gula och vita. Spara gulorna i äggskalen. (Vitorna kan du frysa in.)
  4. Stek lövbiffarna i smör i het panna. Lägg upp moset på tallrikar och lägg lövbiffen vid sidan av.
  5. Toppa med ett ”bo” av pepparrot, och lägg försiktigt ner äggulan. Dra några varv med pepparkvarnen över, och servera genast.

bruna roslagsäggäggulor i skallövbiffriven pepparrot

Resursklok kommentar

När du ska äta nötkött, välj svenskt kött som är märkt med Kött från Sverige, som betyder att djuret är fött, uppfött och slaktat i Sverige. Allra bäst är kött märkt med naturbeteskött eller Svenskt Sigill klimatcertifierat kött.

Serveringstips

»Potatismos