Första gången jag åt het kycklingbuljong med tortellini och färskriven parmesan var i Italien. Att så enkla ingredienser tillsammans kunde smaka så gott! När jag kom hem experimenterade jag i köket och kom fram till hur jag ville ha min kycklingbuljong. Receptet är verkligen enkelt. Kycklingskrov och rotsaker. Och TID! Sedan har jag tillsatt lite mer rotsaker i soppan, men du gör ju som du vill.
Om du tycker att det verkar krångligt att laga egen buljong finns det numera fantastiskt fin färsk buljong att köpa i saluhallar och exklusivare livsmedelsbutiker.
Gör så här
- Häll buljongen i en kastrull. Skala och finhacka löken. Skala morot och selleri, och tärna dem fint.
- Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök, morot och selleri hastigt. Lägg över i buljongen och koka upp. Tillsätt tortellinin och koka upp igen.
- Sänk värmen till medelvärme och sjud under lock ca 10 minuter, eller tills moroten och tortellinin är mjuka. (Använder du färska tortellini, lägg i dem när ca 3 minuter återstår av koktiden)
- Häll upp soppan i förvärmda skålar och servera genast, rykande het. Strö över riven parmesan.
Serveringstips
Så här kokar du egen kycklingbuljong:
»Kycklingbuljong
Starta buljongkoket dagen innan du ska servera kycklingsoppa