Packa rulltårta, grädde och jordgubbar var för sig. Sedan lägger du ihop fina bakelser på plats. Vill du göra det riktigt festligt, dekorera med små flaggor.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250°. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm.
  2. Rulltårta: Vispa ägg och 1 ½ dl socker poröst. Blanda samman mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten tillsammans med vattnet. Bre ut smeten på papperet i långpannan.
  3. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min. Ta ut långpannan ur ugnen.
  4. Strö socker på kakan, lägg på ett bakplåtspapper och vänd kakan med hjälp av en ungsplåt.
  5. Dra försiktigt av pappret som kakan gräddats på. Om det är svårt att dra av papperet, prova att pensla det med kallt vatten. Låt kakan svalna under en långpanna.
  6. Fyllning: Ansa och skär jordgubbarna i skivor eller bitar. Häll grädden i en bunke och tillsätt vaniljfröna. Vispa grädden till fast skum och blanda samman med jordgubbarna.
  7. Bre blandningen över kakan och rulla ihop till en tät rulle med hjälp av bakplåtspapperet. Skär rullen i tio skivor och packa dem med smörpapper emellan i en burk med lock.
  8. Vispa grädden till garnering och fyll den i en engångsspritspåse. Skölj jordgubbarna till garnering och packa dem i en buk med lock.
  9. På plats: Snoppa jordgubbarna till dekoration. Lägg upp rulltårtbitarna på assietter. Spritsa över grädde och dekorera med jordgubbar.