Nikkaluoktasoppa är riktig favorit på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. Den här varianten är gjord på svenskodlad baljväxtfärs istället för köttfärs.

Gör så här

  1. Fräs färsen i oljan och krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg åt sidan.
  2. Strimla vitkålen. Skala och hacka den gula löken. Skölj och strimla purjolöken. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och tärna potatisen.
  3. Fräs den gula löken och lägg över i en gryta. Fräs vitkålen och lägg över. Tillsätt potatis, färs, buljong, senap, tomatpuré och soja. Koka upp och blanda. Sänk värmen till medel och sjud ca 10 minuter.
  4. Fräs purjolök och paprika i olja. Tillsätt strax före servering. Strö över persilja.

Tips
På Urban Deli och Hemköp finns en produkt av baljväxtfärs som heter Veggie Bolognese. Den kan du använda som bas till en soppa som liknar den här.

Serveringstips

»Rustik baguette