Självklart ska prinsessan Estelle, hertiginna av Östergötland, ha en egen bakelse! Precis som  Napoleon, Gustav Adolf och och en hel hoper andra gubbar. Julia Thörn på Lanemos Konditori i Linköping skapade bakelsen, som presenterades till Estelle Silvia Eva Marys dop den 22 maj 2012.
Med prinsesstårtan som inspiration skapade Julia Estelles bakelse. Den är klädd med rosa marsipan, eftersom den är till en prinsessa. Bakelsen innehåller rabarber från östgötska trädgårdar, flädersaft från Brunneby och morotsmarmelad från Bleckenstad. Grädde från östgötakossor och kakao som representerar chokladfabriken i Ljungsbro. Stjärnan på toppen är självklar, eftersom Estelle betyder stjärna. Bakelsen toppas med kungligt glitter i guld.
Stjärnans färger, blå och gul, är samma som på Östergötlands flagga (blått kors på gul botten). Gult symboliserar de gula sädesfälten på östgötaslätten och blått Göta kanal och Kinda kanal.

Gör så här

 1. Värm ugnen till 175°.
 2. Anslag: Smörj och bröa en springform. Vispa ägg och socker pösigt, blanda de torra ingredienserna och vänd ner. Häll smeten i formen. Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna.
 3. Chokladbotten: Smörj en springform. Smält smöret i en kastrull, rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Häll smeten i formen. Baka i 15 – 20 minuter. Låt svalna.
 4. Rabarbergrädde: Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Skär rabarbern i 1 cm stora bitar. Lägg rabarber socker och citron i en kastrull, koka upp och sjud tills rabarbern är mjuk. Tag av från värmen och tillsätt gelatinbladet. Låt kallna.
 5. Vispa grädden. Blanda kompotten med grädden och fyll på spritspåse.
 6. Morotskräm: Vispa grädden. Blanda samman morotsmarmelad, vaniljkräm och grädde. Smaksätt med lite pressad citronsaft.
 7. Dekoration: Kavla blå och gul marsipan. Lägg ihop dem tätt och kavla så att de fastnar i varandra. Stansa ur stjärnor så att de blir hälften blå och hälften gula. Låt ligga framme tills det är dags att dekorerera.
 8. Lägg ihop bakelsen: Stansa ut rundlar av anslagsbottnen och chokladbottnen.
 9. Börja med en chokladbotten, lägg på ett lager morotskräm, därefter anslag. Spritsa på en rejäl klick rabarbergrädde.
 10. Kavla ut rosa marsipan tunt och klä bakelsen försiktigt med marsipanen. Skär bort överflödig marsipan runt kanten. Dofta över bladguld.
 11. Vispa grädden och smaksätt med flädersaften. Fyll på en spritspåse och spritsa en gräddros på toppen av bakelsen. Toppa med en stjärna.