Små, fina gula kantareller är så goda att spara till höstens middagar. Syltade kantareller passar utmärkt ihop med höstens viltkött och mustiga grytor.

Gör så här

  1. Fyll burken med hett vatten. Rensa kantarellerna och skär större kantareller i bitar.
  2. Häll vin och socker i en kastrull. Koka upp, sänk värmen till medel och sjud utan lock ihop tills hälften återstår.
  3. Lägg kantarellerna i kall stekpanna, hetta upp och låt vätskan koka bort.
  4. Häll på oljan fräs på medelstark värme ett par minuter. Lägg i purjolöken, rör om och fräs ytterligare en minut. Krydda med salt och peppar.
  5. Blanda ner kantarellerna i vinet och låt svalna. Häll ut vattnet ur burken och torka noga. Lägg över kantarellerna i burken, häll på vinet och förslut med lock.

Serveringstips

Så här kan du servera syltade kantareller
»Carpaccio på älg med Västerbottensost och syltade kantareller