Tesandwich med musslor

En jättegod musselröra med friskhet från äpplen, sötma från hovmästarsås och krämighet från majonnäs fyller de här läckra sandwicharna. Att använda musslor som pålägg är kanske inte så vanligt i vårt land, men på de brittiska öarna och Irland är det vanligt. Till de här mackorna går det alldeles utmärkt att använda musslor på burk. Annars kan du använda överblivna musslor från till exempel moules frites.

Gör så här

  1. Hacka musslorna grovt. Blanda samman musslor, lök, äpple, majonnäs och hovmästarsås. Vänd ner dillen.
  2. Lägg ut hälften av brödskivorna och fördela blandningen ovanpå. Lägg på resterande brödskivor och tyck till lätt.
  3. Lägg på fat, täck med en fuktig handduk och ställ kallt ca 20 minuter.
  4. Kantskär och dela i trekanter före servering.

 

 

Resursklok kommentar

Blåmusslor är en resursklok råvara.