Det här receptet ger dig fina skivor stekt bacon utan att du behöver osa ner i köket. Två paket bacon får lagom plats i en ordinär långpanna. Om du inte använder allt bacon på en gång kan du spara det och servera till frukost, smula och strö över kokt torsk eller lägga på smörgåsar eller smörrebröd.
Baconfettet som smälter ut i pannan vi stekningen är utmärkt att spara och kyla ner för att steka i vid ett senare tillfälle, eller för att bre smörrebröd med.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Dela baconskivorna på mitten. Lägg ut dem i en långpanna och ställ in i den varma ugnen.
  2. Låt baconet steka i ca 15 minuter eller tills skivorna blivit knapriga och fått fin färg. Ta ut plåten och lägg baconskivorna att rinna av på hushållspapper.
  3. Luta långpannan så att fettet rinner ner åt ett håll. Ta vara på baconfettet och häll det i en plastburk med lock.
  4. När baconskivorna kallnat kan de packas i en förvaringslåda.

Resursklok kommentar

Att tillaga mycket mat på en gång när du värmer upp ugnen är alltid resursklokt. Att ta tillvara baconfettet i pannan likaså.
Bacon finns från både Kött från Sverige-certifierad produktion, Klimatcertifierad produktion och KRAV-certifierad produktion.

Serveringstips

Så här kan du använda baconskivorna
»Smörrebröd med leverpastej och bacon