Det som skiljer Zois kantarelltoast från andra är att hon gratinerar sin med Västerbottensost. Oj, så gott! En perfekt inledning på en höstmiddag.
Zoi serverar kantarelltoast som små munsbitar. Då kan den som är hungrig äta flera stycken. Här har vi beräknat tre per person.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper. Fördela rucola och tomat till servering på serveringsassietter.
  2. Svampstuvning: Rensa och borsta av kantarellerna med svampborste. Skölj helst inte. Riv eller bryt dem i bitar om de är stora.
  3. Lägg i en stor stekpanna, hetta upp och låt vätskan koka bort. Lägg i en rejäl klick smör och fräs på medelstark värme ett par minuter.
  4. Sänk värmen och häll i grädden. Låt alltsammans puttra samman tills grädden tjocknat lite. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  5. Skär upp tunna skivor av baguette, bre med matfettsblandning och lägg på en ugnsplåt. Fördela svampstuvningen på brödskivorna och toppa med riven ost.
  6. Gratinera i ugnen 7-10 minuter. Osten ska smälta och få gyllene färg. Lägg över toastarna på ett serveringsfat.
  7. Ställ fram serveringsassietterna och fatet med toast. Låt var och en förse sig med en eller flera toastar från serveringsfatet.