Recept i kategorin Huvudrätter

Ravioli med citronfyllning, hasselnötter och brynt smör

Janne och Åsa Slobodnik, som står för den här rätten, driver Hemma på Klev Bed&Breakfast i Mårdaklev. Där använder de många spännande produkter från närbelägna producenter i köket. Färskosten i fyllningen kommer från Skrea Ost.

Lammrostbiff med rostad färskpotatis, rucolapesto och trädgårdssallad

På Hemma på Klev B&B i Mårdaklev kan du inte bara övernatta, du kan boka in dig för middag i den fina matsalen. Åsa och Janne Slobodnik servrar hemlagad mat, främst lammkött från egen produktion.

Wraps med fläskkarré och koreanska smaker

Det här är en finfin rätt att bjuda på när ni är många runt bordet. Allt kan förberedas och dukas fram när gästerna slagit sig ner. Idén och ursprungsreceptet och kommer från Jennie Waldén.

Steka färdig pytt

Inte behövs det väl ett recept för att steka färdig pytt? Kanske inte, men en del små knep finns för att få ett riktigt bra resultat. Snåla inte med olja och smör, stek på hög värme och dela upp stekningen av pytten i två moment för att den ska hålla värmen bäst.