Recept i kategorin Huvudrätter

Grundrecept: Köttfärslimpa

Köttfärslimpa hör till de svenska husmansrätterna. Om du endast serverar grönsaker och brunsås på GI-vis till, håller du dig inom gränsen för GI grön. Haricots verts höjer till GI röd.

Fiskfilé Florentine på fiskblock

I klassiska fiskfilé Florentine lagas fisken med sauce Mornay, som är en bechamelsås med äggulor, kajenn och ost. Man använder också färsk fisk, gärna finfisk som spätta eller sjötunga. Min rätt är betydligt enklare att få till.

Blodpudding med bacon

Blodpudding är en gammal svensk husmansklassiker. Nystekt i smör tillsammans med vitkål och lingon är den en delikatess.

Salsiccia med kumminkål

Snabbt, enkelt och gott. Välj en korv som innehåller minst 70 % kött. Om du hoppar över att servera potatis till, hamnar den här rätten på GI grön.

Fiskgratäng med räktopping

Det finns inget som går så snabbt att laga som färsk fisk, så det blir ofta fiskgratäng på fredagskvällar hemma hos oss. En bra GI-rätt som kan serveras med blomkålsmos om man vill att hela måltiden ska få GI grön.