Recept i kategorin Huvudrätter

Piperadeomelett med rökt bog och ost

Jättebra lunchrätt för två, eftersom en omelett på tre ägg lagom får plats i en ordinär stekpanna. Är ni fler vid bordet, gör fler omeletter. Piperade är egentligen en sås från det baskiska köket och är en blandning av röd paprika, vitlök och jalapeno.

Grönsaksgryta med falukorv

Det här receptet lärde jag mig laga i hemkunskapen i skolan. Sedan blev den barnens och dagbarnens favorit. Nu är den barnbarnens! Och alla andras.

Inkokt lax i kuber

Här är det tillbehören som sätter ribban för GI. Inkokt lax är GI Grön, liksom dillmajonnäs och kokta grönsaker. Serverar du potatis till beror det på mängden var du hamnar, eftersom laxen sänker GI för hela måltiden.

Ugnsstekt Bjärekyckling

Skinnet på kyckling som ugnssteks på det här viset blir frasigt och gott, och fettet som finns under smälter ut och smaksätter köttet. Kyckling från Bjärefågel är Svenskt Sigill-märkt, och det gillar jag.

Cheeseburgare/ Ostburgare

Cheeseburgare eller ostburgare är en hamburgare med ost som smälter. Mums! Klassiskt använder man ofta cheddar eller särskild hamburger-ost.