Recept i kategorin Tillbehör

Rossis spenat

Det här är en av mina personliga favoriter. Spenat är alltid så gott och man behöver inte göra så mycket med råvaran merän att få den att blomma. Rossi var först min chef när jag jobbade på restaurang.

Koka färska ärter

De färska ärter vi köper på torget under sommarsäsongen (juli till september) är oftast av sorterna märgärter eller spritärter. Om du räknar med att få ut ungefär 250 g ärter, köp det dubbla eftersom baljorna går bort.

Koka quinoa

Det lilla fröet quinoa (eller quinua eller kinwa) passar utmärkt som tillbehör istället för ris eller pasta. Quinoa finns i flera olika färger (vit, röd och svart) och får en söt liten svans (grodden) när den kokas.

Rhode Island-dressing a la Chädström

Rhode Island-sås finns i flera varianter. Den här varianten på Rhode Island-dressing var den som kallskänkan Karin Chädström serverade till skaldjur och skaldjurscoctails, bland annat på restaurang Riche i Stockholm.