Fiskgratäng med räktopping

Det finns inget som går så snabbt att laga som färsk fisk, så det blir ofta fiskgratäng på fredagskvällar hemma hos oss. En bra GI-rätt som kan serveras med blomkålsmos om man vill att hela måltiden ska få GI grön. Använd sej, torsk, gös eller kolja.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225º. Smörj en ugnssäker form och lägg i fiskfiléerna. Strö över salt och peppar. Skala räkorna och blanda samman med gräslök och dill.
  2. Sås: Skala och finhacka schalottenlökarna. Fräs dem i smör på medelvärme. Häll i fond och grädde, koka upp och sjud ca 15 minuter.
  3. Häll såsen över fiskfiléerna och tillaga i ugn ca 15 minuter. Lägg toppingen på före servering.

Resursklok kommentar

MSC-märkt fisk är naturligtvis bäst.

Serveringstips

»Blomkålsmos