Inkokt portionslax för två

Inkokt lax är lättlagat och passar fint på sommaren till små, goda färskpotatisar. Det här receptet, som är för två personer, gör du utifrån djupfryst portionslax. Fisken blir godast och får bäst smak om den får stå kallt några timmar, så gör rätten på förmiddagen och ät på kvällen. Den håller sig fint även om den får stå över natten.

Gör så här

  1. Tina laxen till hälften och skär den i kuber.
  2. Koklag: Skala och skiva morot och lök. Dela dillstjälkarna i mindre bitar. Koka upp vatten, ättikssprit, salt, vit- och svartpepparkorn, lagerblad, morot, lök och dillkvistar. Låt sjuda i ca 5 minuter.
  3. Lägg ner laxkuberna, koka upp och sänk värmen till låg. Sjud 2 minuter och ta sedan av kastrullen från värmen. Låt stå i rumstemperatur ca 30 minuter.
  4. Kyl ner laxen i vattenbad. Ställ sedan laxen i sin lag i kyl till servering.