Den här fyllningen kan användas till krustader och kanapéer. Är det kanapéer du ska göra behöver du dubblera receptet. På Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA, använder jag ofta den här fyllningen i finska rågkrustader (de kallas ibland även finska rågchips). Laxfyllningen kan dekoreras med dillvippor eller annat grönt. På bilderna i det här receptet använde vi krasse.

Gör så här

  1. Använder du kallrökt lax i bit, plocka ner den. Använder du kallrökt lax i skivor, strimla skivorna fint. Lägg över i en bunke.
  2. Lägg färskosten i en annan bunke. Tillsätt pepparrot, senap, dill och peppar. Salt behövs inte, laxen är salt nog i sig. Rör samman.
  3. Vänd ner laxen i färskostblandningen. Så här långt kan rätten förberedas.
  4. Ställ ut krustaderna på serveringsfat. Lämna ca 2 cm runt om på faten så att du kan dekorera med gröna blad.
  5. Fyll krustaderna och dekorera med grönt. Lägg sallatsbladen runt om. Täck med plastfolie till servering.