Minutfilé kallas bankade kycklingbröstfiléer som du köper i tvåpack eller fyrpack. Det här receptet är för två personer, men kan enkelt dubbleras.
Kryddblandningen och dressingen ger lite härlig smak till den annars milda kycklingen. Använd färdigköpta hamburgerbröd eller baka själv efter receptet nedan.
Perfekt fredagsmys!

Gör så här

  1. Blanda samman kryddorna till kryddblandningen. Strö blandningen på båda sidor av minutfiléerna.
  2. Hetta upp smöret i en stekpanna. När smöret tystnar är det dags att lägga ner kycklingen.
  3. Bryn båda sidor hastigt, sänk sedan värmen och stek kycklingen klar, ca 3 minuter per sida. Innertemperaturen ska vara 72°.
  4. Skölj sallatsbladen och blanda samman majonnäs, srirachasås och krasse. Dela avokadon och tomaterna till servering. Skär avokadohalvorna i klyftor.
  5. Dela hamburgerbröden och stek snittytan i smör.
  6. Lägg underdelarna på serveringsassietter och lägg på sallatsblad och srirachadressing. Lägg på kycklingen och toppa med löken. Lägg på överdelarna och kläm ihop lätt.
  7. Servering: Servera bröden med minutfilé med grönsakerna.

Serveringstips

»Hamburgerbröd