Pytt i panna på oxstek och råstekt potatis

Vilken fest! Det här är den klassiska pytt i pannan som är så god! Laga den när du har haft söndagsstek av nötkött, bryn löken i smör och råstek potatisen.

Gör så här

  1. Tärna köttet i 5−7 mm tärningar. Skala och finhacka löken. Stek äggen och håll dem varma till servering.
  2. Skala och skär potatisen i tärningar, lika stora som köttet. Lägg tärningarna i ett durkslag och spola av med vatten. Häll över i en ren kökshandduk och torka potatistärningarna torra.
  3. Stek potatisen i omgångar. Hetta upp smör i en stekpanna. När smöret tystnar är det dags att lägga ner potatisen. Vänd runt ett par gånger och sänk sedan värmen ett snäpp eller två.
  4. Stek ca 7 minuter på medelhög värme i rikligt med smör tills potatisen fått fin färg. Vänd då och då. Upprepa tills all potatis är stekt.
  5. Stek samtidigt löken i smör i en annan stekpanna. Den ska bli gyllengul och mjuk rakt igenom. Ta upp och håll varm. Stek köttet hastigt i smör i samma panna som du stekte löken. Blanda ner löken i köttet.
  6. Lägg tillbaka all potatisen i den första pannan och efterstek all potatis på medelvärme tills potatisen mjuk rakt igenom.
  7. Blanda samman alla ingredienser till en pytt. Salta och strö över vitpeppar. Servera genast med stekta ägg och inlagda rödbetor. Många är (liksom jag) förtjusta i att vända in lite HP-sås i sin pytt.

 

Serveringstips

»Stekta ägg