Quesadillas är ett läckert tilltugg på tex mex-buffén, en aptitretande förrätt eller ett välsmakande drinktilltugg.
Enligt originalreceptet ska brödet fyllas med mexikansk Oaxaca-ost, som är en sorts färskost. Det går utmärkt att använda Boxholms gräddost, eller om du vill ha mer smak, cheddar.

Gör så här

  1. Dela chilin på längden, skrapa ut kärnorna och hacka fruktköttet fint. Skär salladslöken i tunna strimlor. Plocka bladen av koriandern och hacka dem. Riv osten.
  2. Strö hälften av osten på en tortilla. Fördela hälften av chili, lök och koriander ovanpå och lägg på ytterligare en tortilla. Upprepa med övriga tortillabröd och fyllning.
  3. Stek ena sidan i sparsamt med olja i en het stekpanna tills osten smälter och brödet fått gyllene färg. Vänd och stek andra sidan till vacker färg. Ta upp quesadillan ur stekpannan. Upprepa med den andra tortillan.
  4.  Skär den tvärs över tre gånger, så att du får 6 bitar av var. Servera med pico de gallo eller annan dippsås.

 

Tips
Det går att laga quesadillas på två olika sätt:
1 Lägg fyllningen på ena halvan av tortillabrödet och stek på båda sidor.
2 Lägg fyllningen på ett tortillabröd, stek, lägg på ytterligare ett bröd och vänd.

quesadillas dippquesadillas bitarpico de gallo

Resursklok kommentar

Ta tillvara överblivna tortillabröd från tacobuffén och gör quesadillas. Fyll med rester från tacomiddagen som tacofärs, majskorn eller något annat gott.

Serveringstips

»Pico de gallo