Det här är en av mina personliga favoriter. Spenat är alltid så gott och man behöver inte göra så mycket med råvaran mer än att få den att blomma. Rossi var först min chef när jag jobbade på restaurang. Sedan läste han till lärare och av en slump råkade han bli min huvudlärare på kockutbildningen på Gastronomiskolan. Så här lagade Rossi spenat, med italiensk inspiration från hans hemland.

Gör så här

  1. Ansa och skölj spenaten. Skär bort grova bladnerver. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Fräs lök och vitlök och tillsätt spenaten. Fräs under omrörning någon minut.
  3. Ta av pannan från värmen och krydda spenaten med vinäger och salt. Servera genast.

Resursklok kommentar

Färsk spenat från Sverige har säsong mellan maj och augusti. Övrig tid kan du ersätta med djupfryst spenat. Findus producerar klimatcertiferad djupfryst spenat.