Stor räksallad med ägg och spenat

Det här är en riktig GI-sallad som passar i alla faser. Bara grönsaker och proteinrika huvudkomponenter.

Gör så här

  1. Skala räkorna och ställ dem i kyl i en bunke med plastfolie över. Skala äggen och skär dem i klyftor. Skölj sallaten och riv den i mindre bitar. Skölj spenatbladen. Skär selleri och gurka i små tärningar. Strimla paprikan.
  2. Lägg isbergssallat och spenat på ett serveringsfat. Strö över selleri, gurka och paprika. Lägg på kronärtsockshjärtana.
  3. Placera äggklyftorna längs kanten på fatet och toppa med räkorna. Droppa över olivolja precis före servering. Servera med Rhode Island-dressing.

»Räkbuljong

Resursklok kommentar

Passa på att spara räkskalen och koka en fin räkbuljong. Den kan du använda som stomme i en god soppa eller en sås till pocherad fiskfilé.

Serveringstips

»Rhode Island-dressing