Torskfilé med ägg, smör och pepparrot

GI-varianten på Kokt torsk med äggsås. Torsk är en väldigt proteinrik fisk. Den innehåller dock inte så mycket fett, så det är helt ok att servera smör till. Om du hoppar över att servera ägg till, bör du öka på mängden fisk till 150 g per portion. Om du inte har räkbuljong, pochera fisken i saltat vatten.

Gör så här

  1. Halvtina fisken om du använder djupfryst. Koka upp buljongen med lök och pepparkorn och ev salt. Lägg ner fisken.
  2. Sänk värmen och låt sjuda tills fisken är genomkokt och vit rakt igenom. Det tar ca 5 minuter. Om du vill mäta innertemperaturen ska den vara 52º. Ta upp fisken med hålslev och låt den rinna av innan du lägger upp den.
  3. Smält smöret, riv pepparroten och skala och hacka äggen. Servera fisken med smör, pepparrot, ägg och citron.

»Räkbuljong

 

Resursklok kommentar

Om du har egen räkbuljong på lut i frysen är den perfekt att använda för att pochera fiskfiléer.
Djupfryst torsk finns MSC-märkt och krokfångad.

Serveringstips

kokta grönsaker
färskpotatis