Recept i kategorin Tillbehör

Grundrecept: Vitkålssallad

Det här är världens bästa tillbehör som passar till allt. Allra godast är den på färsk vitkål, men den är god även på vinterkål. Dubblera receptet och förvara salladen i kyl i plastburk med lock.

Roberts haricots verts

Det här är en riktig familjefavorit. Receptet kommer från vår matglade franske vän Robert. Det här tillbehöret kan serveras till i stort sett allt. Dubblera receptet så passar det även som bufférätt.

Kall sås till varmrökt fisk

Rökt sik eller lax med den här såsen är GI grön så långt ögat når. Du kan välja ishavsrom eller blandan ljus romblandning istället för röd rom, men det går INTE med svart rom, den färgar såsen oaptitligt grå. Det vet jag av egen erfarenhet.

Blomkålsmos

Jättegott mos som kan ersätta potatismos i viktminskningsfaserna 1 och 2. Mixer, matberedare eller mixerstav underlättar. Man kan annars pressa blomkålen genom en potatispress eller en sil.

Baconlindade haricots verts

Det här är ett jättegott tillbehör till kött som också funkar som en rolig bufférätt. Receptet kan dubbleras.