Tikka betyder bitar och masala betyder kryddblandning. Den här kycklinggrytan brukar kallas för Englands nationalrätt, även om någon hävdar att den uppfanns i Skottland. Och den brukar räknas till det indiska köket.
Hur det än är, så möts tandoorikyckling på indiskt vis och krämig sås på europeiskt vis i den här omtyckta rätten. Receptet kommer från Helena.

Gör så här

  1. Skär kycklingköttet i trecentimetersbitar. Hacka tomaterna fint. Krossa nötterna i mortel. Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt.
  2. Värm oljan till medelvärme i en stekpanna eller wok. Fräs ihop tomater, nötter, vitlök och ingefära 45 minuter. Rör ner tomatpurén.
  3. Lägg i kycklingköttet och låt puttra ytterligare 34 minuter.
  4. Blanda i citronsaft, koriander, chili och yoghurt och låt puttra ytterligare 12 minuter. Strö över och blanda snabbt ner garam masala precis före serveringen.

Resursklok kommentar

Om du vill göra den här rätten på traditionellt sätt, använd överbliven tandoori-kyckling och värm den i såsen.