Halv hummer med romsås, 10 personer

Det här är en perfekt förrätt när ni är så många som tio runt bordet. Allt går att förbereda och du kan till och med lägga upp rätten i förväg, om du har utrymme nog att förvara tio tallrikar med mat på. Annars går det snabbt att lägga upp hummern. Och hummer, det är riktig lyx, det!

Gör så här

  1. Dela humrarna och lägg dem i en stor skål. Täck med plastfolie och ställ i kylskåp till servering.
  2. Romsås: Blanda samman majonnäs och crème fraiche i en skål. Krydda med salt, peppar, kajennpeppar, citronsaft och citronskal. Täck skålen med plastfolie.
  3. Skala och finhacka löken. Lägg den i en skål och täck med plastfolie. Finhacka dillen, lägg den i en skål och täck med plastfolie.
  4. Bryt loss sallatsbladen, skölj dem och lägg dem i en plastburk med lock. Så här långt kan rätten förberedas.
  5. Servering: Rör ner lök, dill, och rom i romsåsen. Lägg upp sallatsbladen på tio tallrikar. Fördela romsåsen på sallatsbladen.
  6. Lägg på humrarna och servera genast.

halv hummer många 1 halv hummer många 2halv hummer många 3halv hummer romsås