Hamburgare är bland det enklaste och godaste du kan grilla. Hamburgarna går naturligtvis också att steka i panna, om du föredrar det. Gör alla tillbehör klara innan du lägger köttfärsbiffarna på grillen eller i stekpannan.

Gör så här

  1. Rör samman färsen med saltet. Saltet binder färsen, så faller hamburgarna inte isär på grillen. Rör ner salt, peppar, Worcestershiresås och eventuellt kaffe.
  2. Forma runda färsbiffar, ca 1 cm tjocka. Pensla dem med lite olja.
  3. Gör i ordning samtliga tillbehör du tänkt servera till. Skär tomat och gurka i skivor om du tänkt lägga dem i hamburgaren. Vill du lägga gurkan vid sidan av, skär den i långa klyftor.
  4. Grilla hamburgarna över glödbädd i 2−4 minuter per sida, eller stek dem i panna. Rosta brödens insida en kort stund.
  5. Servering: Ringla senap och ketchup på brödens ena sida. Kläm ihop så att både överdel och underdel får senap och ketchup på sig. Öppna igen, lägg sallaten på underdelarna och lägg på dressing.
  6. Lägg på den nygrillade hamburgaren, löksorterna och eventuell tomat och gurka. Lägg på överdelarna och tryck till lätt. Servera hamburgarna med tillbehören.

Tips
Gör en GI eller lchf-burgare! Servera hamburgarna i stora sallatsblad i stället för bröd.

Serveringstips

Gott att servera till

»Pommes frites
»Coleslaw
»Guacamole