Pytt på sötlupin, bacon och lök

I originalreceptet var det kikärter, men när jag blev presenterad för sötlupinen (lupinbönan) tyckte jag att den kunde vara en nog så god ersättare.
Första gången jag stötte på den här rätten var under en holländsk vecka när jag jobbade på personalrestaurang. Nu vet jag inte hur holländsk rätten egentligen är, men god är den!

Gör så här

  1. Om du vill servera pytten med potatismos, börja med att göra i ordning det.
  2. Strimla baconet. Skala och finhacka de gula lökarna. Lägg baconet i kall stekpanna, hetta upp och stek baconet krispigt. Ta upp och lägg åt sidan.
  3. Lägg löken i pannan och tillsätt eventuellt lite smör. Stek löken gyllengul. Lägg tillbaka baconet och tillsätt sötlupinen.
  4. Hetta upp pytten ordentligt och krydda med sellerisalt, timjan och peppar. Servera pytten med potatismoset.

Resursklok kommentar

Sötlupin eller lupinböna är en svenskodlad proteingröda som vi kanske kommer att hitta allt mer i framtidens mat. Produkten saluförs under märket Nordisk Råvara och råvaran kommer från KRAV-certifierad odling.

Serveringstips

»Potatismos