En av de godaste rätterna att grilla på träkol är vanlig, enkel hamburgare. Förbered alla tillbehör och grillen i god tid.

Gör så här

  1. Förbered de tillbehör du vill ha.
  2. Blanda samman färsen med worcestershiresås, salt och peppar. Forma till 4 stora eller 8 små biffar. Platta ut biffarna ordentligt. De drar ihop sig vid grillningen.
  3. När glödbädden är fint grå, hetta upp grillgallret ordentligt. Lägg på hamburgarna och grilla till önskad stekgrad, 3-4 minuter per sida.
  4. Dela bröden och rosta halvorna lätt på grillgallret högst ½ minut.
  5. Lägg senap och ketchup på ena halvan av brödet. Kläm ihop lätt och dela igen. Lägg på sallad och dressing på den undre halvan. Lägg köttfärsbiffen på och toppa med gurka. Lägg på rå och stekt lök och till sist den övre halvan av brödet.

Tips
Komplettera gärna med cheddar, skivad tomat eller bacon
Gott till är också guacamole.

Resursklok kommentar

När du ska köpa köttfärs av nöt, välj svenskt kött som är märkt med Kött från Sverige, som betyder att djuret är fött, uppfött och slaktat i Sverige. Allra bäst är kött märkt med naturbeteskött eller Svenskt Sigill klimatcertifierat kött.