Det kan ju inte vara så svårt att steka lite lök, potatis och bacon eller skinka och hälla äggsmet över? Kanske inte, men om du följer det här receptet på bondomelett kan du vara säker på att få ett perfekt resultat. Jag lagar helst bondomelett på sommaren när jag har kokt färskpotatis på lut i kylen.
Enligt originalreceptet ska det vara tärnat rökt sidfläsk i bondomelett, men jag tycker det går lika bra med strimlat bacon.

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Strimla baconet. Hetta upp en stekpanna och smält smöret. Sänk värmen till medel och fräs löken gyllengul i smöret.
  2. Lägg ner baconet och låt det fräsa med tills det får fin färg.Tärna potatisarna under tiden. Lägg ner dem och fräs tills potatistärningarna fått fin färg.
  3. Vispa ihop omelettsmeten under tiden. Knäck äggen och vispa ihop dem med vatten, salt och peppar.
  4. Öka värmen till hög, häll på omelettsmeten och sänk genast till låg värme. Peta lite i smeten så att den rinner ner ordentligt. Låt omeletten steka klart på låg värme, gärna under lock.
  5. Strö persilja (eller annat kryddgrönt över) före servering.

Resursklok kommentar

Det finns ägg, potatis, bacon, smör och kryddgrönt från KRAV-certifierad, Svensk Sigill-certifierad och Från Sverige-certifierad produktion.