Den här lyxiga förrättstoasten bjuder min vän Kristina och hennes man Stig på. Originalreceptet kommer från Leila Lindholm. Toasten är toppad med räkröra som innehåller såväl rom som pepparrot, och som toppas med ett generöst ‘ägg’ av löjrom.
Bjud på den här läckra toasten, och dina gäster kommer att tro att de är i himlen.

Gör så här

  1. Stansa ut runda brödbitar med hjälp av en utstickare. Smält smöret i en stekpanna och stek brödet gyllene på medelvärme. Lägg brödet att svalna på galler.
  2. Blanda samman räkor, majonnäs, löjrom och pepparrot. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft. Så här långt kan du förbereda rätten.
  3. Servering: Lägg ut brödet på serveringsassietter. Lägg en klick räkröra på varje och garnera med löjrom och dill.

Resursklok kommentar

Brödet som du skär bort kan du skära i tärningar och rosta i ugn eller steka i smör. Det blir fina krutonger till en soppa eller sallad.
Välj MSC-certifierade räkor.