Zucchini med selleri, mandel, parmesan och vindruvor

Satt och bläddrade i en tidning, läste en krogrescension och såg en bild på en rätt som jag tyckte såg god ut. Originalreceptet kommer från Vinbaren Grus grus (trana på latin), granne med Café Tranan i Stockholm. Det här är mitt recept, baserat på det jag ser på bilden.
Servera som tapas-rätt, bufférätt eller tillbehör. Jag serverade med pocherad laxfilé, det blev jättegott.

Gör så här

  1. Skär zucchinin i tunna skivor. Skär blekselleristjälkarna i skivor. Skålla och skala mandeln. Strimla eller flisa den. Dela vindruvorna och flaga parmesanen.
  2. Hetta upp en gjutjärnspanna och bryn smör till stekning. Fräs sellerin och sötmandeln i smöret. Ta upp och håll varmt.
  3. Fräs sedan zucchiniskivorna i omgångar och lägg på ett fat. Krydda med salt och peppar.
  4. Strö över selleri och mandel. Lägg på vindruvorna och toppa med parmesan och persilja. Servera genast.

Resursklok kommentar

De flesta grönsaker och rotfrukter finns från KRAV-certifierad, Svenskt Sigill-certifierad och Från Sverige-certifierad odling.

Serveringstips

»Pocherad laxfilé