Blogg

Här bloggar jag mest om mat jag lagar, antingen hemma eller på mitt jobb som kokerska på KSLA (Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien).
Jag funderar också över alla olika val vi måste göra när vi handlar råvaror.

Fy fy, skäms skäms!

Publicerad 2012-06-07

ICA Bredbart har blivit ICA Smör & raps. Det syns ingen större skillnad på förpackningarna, tyvärr. Ändå är råvaran väsentligt förändrad. I den gamla förpackningen fanns en matfettsblandning tillverkad av svenskt, certifierad råvara.

Läs mer

Rabarber på nationaldagen

Publicerad 2012-06-06

Nationaldagen firade vi Solnabor i Hagaparken. Som tur var tittade solen fram! Vi tog med paj-muffins i kaffekorgen och njöt i fulla drag av folkliv, sång och musik. Praktiskt med paj i portionsform när de ska tas med på picknick.

Läs mer

Svenska jordgubbar- smaktest

Publicerad 2012-06-01

Varje år bjuder Bärfrämjandet och Svenskt Sigill in till ett event där man presenterar årets svenska jordgubbar och hallon. I år gästades evenemanget av smakdoktorn Mischa Billing, som höll i ett smaktest av fyra sorters svenska jordgubbar.

Läs mer

Hemsidan på plats

Publicerad 2012-05-29

Nu öppnar min nya hemsida, tjohoooo! Det nya är att matbloggen fått stor plats och jag hoppas på flitigt kommenterande. Stort tack till fatastiske Patrick Hansson, Hantrick, som byggt sidan.

Läs mer

Nu är den första färskpotatisen här!

Publicerad 2012-05-04

Sveriges första frilandsodlade färskpotatis, av sorten Swift, plockades torsdagen den 3 maj på Bjärehalvön. Priset för årets färskpotatis hamnar på 300 kronor per kilo under premiärdagen.

Läs mer