Receptarkiv

Senaste recepten

Pizza bianca med potatis, rödlök och soltorkad tomat

Potatis på pizza? tänker du kanske. Går det? Ja, och gott blir det! Det som brukar känneteckna pizza bianca är att man gräddar pizzabottnen med en ostkräm och när bottnen är gräddad läggs fyllningen på. Här läggs fyllningen på och gräddas den med.

Till receptet

Pytt i panna på oxstek och råstekt potatis

Vilken fest! Det här är den klassiska pytt i pannan som är så god! Laga den när du har haft söndagsstek av nötkött, bryn löken i smör och råstek potatisen.

Till receptet

Fransk löksoppa – Gratinerad löksoppa

På 1980-talet fanns det en krog som hette Vau du Ville, som låg i hörnet Kungsträdgårdsgatan och Hamngatan i Stockholm. Där lagade de den godaste löksoppa jag har ätit. Självklart ville jag lära mig att laga den här klassiska rätten, soupe á l’oignon.

Till receptet

Tore Wretmans Nobisbröd

Den lilla mängden jäst och den långa jästiden ger nobisbrödet en hård och knaprig skorpa och ett poröst inre. Brödet serverades till Tore Wretmans gäster på Operakällaren i mitten av 1960-talet.

Till receptet

Steak Hasse för två

Steak Hasse är en av de mest välkända rätterna från Tore Wretmans kök. Tore uppkallade rätten efter skådespelaren Hasse Ekman. Grunden för rätten är klassiska franska steak au poivre, pepparstek.

Till receptet

Recepten från mitt Instagram

Mustig älggryta, till många
Nikkaluoktasoppa, till många
Pytt i panna på oxstek och råstekt potatis
Tore Wretmans Nobisbröd