Receptarkiv

Senaste recepten

Sangria

Vanligtvis görs sangria på ett ungt, torrt, oekat vin. Cabernet sauvignon eller Tempranillo är bra druvsorter. Använda olika frukter som smaksättare, till exempel apelsin, citron, ananas, persika och vindruvor.

Till receptet

Pålägg av krabbrom

Om du använder färska krabbor i något rätt där rommen inte ska vara med, är det här ett utmärkt sätt att ta tillvara den näringsrika och läckra rommen.

Till receptet

Räksallad a la korvkiosk

Den här räksalladen lärde jag mig göra på Roland Perssons restaurang Korvkultur i Hötorgshallen. Tyvärr finns restaurangen inte kvar, men receptet lever.

Till receptet

Romsås till fisk

Kall sås med röd stenbitsom passar bra till nästan alla laxrätter, både varma och kalla. Den passar även bra till i stort sett all sorts rökt fisk.

Till receptet

Löjromstoast, klassisk

En frasig smörstekt skiva vitt bröd toppad med löjrom och smetana är en perfekt inledning på en god middag. En elegant och lättlagad förrätt.

Till receptet

Recepten från mitt Instagram

Picklade morötter med stjärnanis och sechuanpeppar
Bowl med räkor, spenat och japansk soja
Orientaliska räkor
Revbensstek på danskt vis