Receptarkiv

Senaste recepten

Inlagda citroner

Det är väldigt gott med inlagda citroner. De kan användas som krydda, i grytor eller som tillbehör. De ingår också som ingrediens i vissa sallader.

Till receptet

Glömd maräng

“Glömd” kallas marängen därför att den ska stå i ugnen över natten. Den ska alltså lagas dagen innan man äter den. Perfekt när du ska ha gäster och vill förbereda. Man skulle kunna säga att det här är pavlova på svenskt vis.

Till receptet

Viltgräddsås

Nästan allt viltkött är väldigt magert, så det passar fint att servera en gräddsås till. Grädden hjälper till att lyfta köttets smak på ett fint sätt.

Till receptet

Älgfärslimpa med viltgräddsås

Älgfärs är magert, så för att få limpan saftig och få den att hålla ihop tillsätter jag fläskfärs. Den är mild i smaken, så smaken av älg kommer fram bra ändå. Till färslimpan smakar det gott med en gräddig sås och lingon eller gelé.

Till receptet

Musslor på grekiskt vis i kryddig sås

Eftersom det här receptet kommer från det grekiska köket är kryddningen typiskt grekisk, chili, grekisk oregano och en doft av kanel. På grekiska heter rätten midia pikantika. Hur många det räcker till beror på i vilket sammanhang rätten serveras.

Till receptet

Recepten från mitt Instagram

Räkmacka
Räksås
Älgfärslimpa med viltgräddsås
Annas nöttårta