Receptarkiv

Senaste recepten

Minipajer med västerbottensost och tångkaviar

De här minipajerna är riktiga favoriter på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. De serveras oftast som mingelmat.

Till receptet

Trekantiga snittar med leverpastej

Det godaste som finns är väl ändå en macka med leverpastej? Det brukar mina gäster på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA, tycka. De här trekantiga snittarna är väldigt enkla till sin utformning.

Till receptet

Kallrökt laxfyllning, till många

Den här fyllningen kan användas till krustader och kanapéer. Är det kanapéer du ska göra behöver du dubblera receptet. På Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA, använder jag ofta den här fyllningen i finska rågkrustader (de kallas ibland även finska rågchips).

Till receptet

Lammbuljong

När jag köper en lammlåda ser jag alltid till att få med styckningsdetaljer som det passar att koka buljong på. Till exempel hals, lägg eller bog. En mustig lammbuljong är grunden till bland annat dillkött på lamm eller goda soppor. Det bästa med att laga mat på Kungl.

Till receptet

Lax najad med dillsmörsås

Den här rätten skapade Tore Wretman under sin tid på Stallmästaregården. Det här receptet är en förenklad version av ursprungsreceptet, och utgår från kallrökt lax i skivor, något som finns nästan alltid i nästan alla butiker.

Till receptet

Recepten från mitt Instagram

Thaisallad med rostas
Plommonsylt, superenkel
Pajkaka, glutenfri och laktosfri
Ängamat, för många